Phiphiörna och Anna hibbs

Måste bara klargöra en sak för många om Thailand för sista gången. Det har i alla fall gjort mig förvirrad och vill förklara hur det ligger till. Anna hibbs- Lyxfällan har precis varit på en phiphi-ö(På dem flesta utflykterna hamnar man på denna ön och hon har åkt en sådan utan att veta det?.) Hon blev självklart besviken och tycker att det har blivit ett ställe som har blivit förstört av turism(Alla åker på dem utflykterna). Jag blir förvånad av hennes reaktion - Hon borde väl veta att Thailand är den mest besökta landet bland oss svenskar och sedan blir man förvånad för att det är så mycket turister..

Phiphiöarna är en ögrupp som består av flera öar som bland annat heter Bida, Nok, Bida Noi, Bamboo island) +
Koh Phi Phi Don och Koh Phi Phi Leh.

Koh Phi Phi Don är den största i ögruppen och den enda som är bebodd.På denna ö finns det hotell som man kan bo på. För att komma till Koh Phi Phi Don måste man ta flyget och sedan ta båten ut till ön(Genom nått flygbolag som till exempel Ving, Apollo, Fritidsresor). För att komma till Koh Phi Phi Leh måste man gå till någon i Thailand som säljer dessa utflykter - Många svenskar köper dessa utflykter) sedan åker man buss till hamnen där båten går. Båten brukar åka till olika snorkling-ställen som Monkey beach, Coral island m.mm där det förövrigt är mycket turister.

Anna - Åk inte till ett land fullt av turism - Åk inte på liknade utflykter om du vill slippa turismen..Det borde väl inte vara en nyhet vid det här lagret? Det är självklart lätt att bland ihop dessa om man att det finns flera...;):D



(Bild på Koh phi phi Leh..)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0